|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Notecreo
Administrator
Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 10516
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 48 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć:
|
Wysłany: 02.09.2008, Wto, 14:25 Temat postu: Berenjenos gratinados/Bakłażany zapiekane |
|
|
Skladniki:
4 baklazany,
8 plastrow szynki
8 plastrow bekonu,
8 plastrow ostrego, zoltego sera,
100 ml bialego wytrawnego wina,
sol, pieprz,
oliwa.
Przygotowanie:
1. Baklazany umyc, odciac ogonki. W 6 miejscach zrobic naciecia do 3/4 srednicy baklazana. Posolic, by baklazany pozbyly sie goryczki. Ulozyc na sicie, by wyciekl z nich sok (baklazany zawieraja duzo wody).
2. W naciecia wlozyc na przemian plasterki szynki, zoltego sera i bekonu.
3. Baklazany skropic oliwa, polozyc na blasze lub do naczynia zaroodpornego. Polac bialym winem i posypac pieprzem.
4. Rozgrzac piekarnik do temp. 200żC i wlozyc baklazany. Piec 35 min uwazajac, by sie nie przypalily. Pod koniec pieczenia obnizyc temp. do 180żC, by baklazany zbytnio nie wyschly. Podawac bardzo gorace.
zrodlo Wirtualna kuchnia polska
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Navi
Verdadero Amigo
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 307
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Zawiercie/Sosnowiec Płeć:
|
Wysłany: 24.10.2008, Pią, 15:25 Temat postu: |
|
|
aj... a moja mama ostatnio zastanawiała się co zrobić z tymi bakłażanami w lodówce następnym razem wypróbuję
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Notecreo
Administrator
Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 10516
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 48 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć:
|
Wysłany: 24.10.2008, Pią, 15:46 Temat postu: |
|
|
szczegolnie,z e przepis nietrudny
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|