|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Notecreo
Administrator
Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 10516
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 48 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć:
|
Wysłany: 30.09.2008, Wto, 12:49 Temat postu: Filete de pescado/Filet z ryby |
|
|
Bardzo szybkie i ekonomiczne danie kuchni kubańskiej. Łatwe do przyrządzenia.
[img]Składniki[/img]
4 filety z ryby morskiej (panga, sola)
1 łyżka mąki
olej do smażenia
2 łyżki soku z cytryny
2 szklanki wody
1/2 szklanki posiekanej cebuli
2 ząbki rozgniecionego czosnku
2 łyżeczki cukru
sól i pieprz do smaku
odrobina startej gałki muszkatałowej
[img]Sposób przygotowania[/img]
Filety umyć, osuszyć i pokroić na części, w zależności od wielkości filetu - dwie lub trzy. Obtoczyć w mące i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Układać na serwetce lub papierowym ręczniku aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Na czystej patelni umieścić 2 łyżki oleju, wodę, sok z cytryny, cukier, cebulę, czosnek i gałkę muszkatałową, sól i pieprz. Przykryć i gotować 20 minut na średnim ogniu.
Na przygotowany sos położyć filety i gotować przez minutę.
[img]Serwowanie[/img]
Podawać z białym ryżem i sałatką ze świeżych warzyw.
zrodlo-fiestalatina.pl
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Gringo
Amigo
Dołączył: 07 Paź 2008
Posty: 114
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: 10.10.2008, Pią, 20:03 Temat postu: |
|
|
bedzie trzeba kiedy zrobic
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
jonathan
Conocido
Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 95
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
Płeć:
|
Wysłany: 10.10.2008, Pią, 20:30 Temat postu: |
|
|
o ładne teraz dużo długich zimowych wieczorów przed nami to może się wezmę za to wszystko
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|